VLADA REPUBLIKE HRVATSKE

1873

Na temelju članka 69. Zakona ustanovama (»Narodne novine« br. 76/93, 29/97, 47/99 i 35/08), Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 10. rujna 2015. godine donijela

UREDBU

O PRIPAJANJU AGENCIJE ZA REGIONALNI RAZVOJ REPUBLIKE HRVATSKE SREDIŠNJOJ AGENCIJI ZA FINANCIRANJE I UGOVARANJE PROGRAMA I PROJEKATA EUROPSKE UNIJE

Članak 1.

Ovom Uredbom javna ustanova Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske, Zagreb, Stančićeva 6, pripaja se javnoj ustanovi Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Zagreb, Ulica grada Vukovara 284, objekt C.

Osnivač Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske je Republika Hrvatska.

Osnivač Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije je Republika Hrvatska.

Članak 2.

Postupak prijenosa poslova Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske na Središnju agenciju za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije započinje danom stupanja na snagu ove Uredbe i završava stupanjem na snagu izmjena i dopuna svih niže navedenih akata:

– Odluke Europske komisije o prijenosu ovlasti za upravljanje komponentom IIb Instrumenta pretpristupne pomoći od 18. kolovoza 2010. (Commision Decision C(2010) 5665);

– Sporazuma o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije o Programu prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija u okviru komponente Prekogranična suradnja programa IPA, za godine 2009., 2010., 2011., 2012. i 2013. (»Narodne novine – Međunarodni ugovori«, broj 4/11, 5/12, 9/12 i 10/13);

– Sporazuma o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije o Programu prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina u okviru komponente Prekogranična suradnja programa IPA, za godine 2009., 2010., 2011., 2012. i 2013. (»Narodne novine – Međunarodni ugovori«, br. 4/11, 5/12, 9/12 i 10/13);

– Sporazuma o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije o Programu prekogranične suradnje Hrvatska – Crna Gora u okviru komponente Prekogranična suradnja programa IPA, za godine 2009., 2010., 2011., 2012. i 2013. (»Narodne novine – Međunarodni ugovori«, br. 4/11, 5/12, 9/12 i 10/13).

Članak 3.

U razdoblju prijenosa poslova iz članka 2. ove Uredbe, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije poduzet će potrebne radnje i podnijeti nadležnim nacionalnim tijelima i Europskoj komisiji zahtjev za dodjelu ovlasti za upravljanje programima na koje se odnose akti iz članka 2. ove Uredbe.

U razdoblju prijenosa poslova iz članka 2. ove Uredbe, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije uskladit će svoje poslovanje i opće akte u svrhu obavljanja poslova koje preuzima od Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske.

Članak 4.

Ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske dužne su podnijeti prijavu za upis pripajanja iz članka 1. ove Uredbe registarskom sudu u kojem su agencije upisane.

Danom stupanja na snagu izmjena i dopuna svih akata navedenih u članku 2. ove Uredbe ostvaruju se pretpostavke za upis u sudski registar.

Agencija za regionalni razvoj Republike Hrvatske pripaja se Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i prestaje s radom danom upisa pripajanja u sudski registar.

Članak 5.

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije preuzima sve poslove, opremu, pismohranu i drugu dokumentaciju, sredstva za rad, financijska sredstva te prava i obveze, kao i sve službenike i namještenike zatečene na radu u Agenciji za regionalni razvoj Republike Hrvatske.

Članak 6.

Službenici i namještenici koji su na dan stupanja na snagu ove Uredbe zatečeni na radnim mjestima u Agenciji za regionalni razvoj Republike Hrvatske, nastavljaju s radom na zatečenim radnim mjestima te zadržavaju pravo na plaće i druga prava u skladu s postojećim ugovorima o radu i općim aktima Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske do rasporeda na radna mjesta utvrđena općim aktima iz članka 3. ove Uredbe.

Ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske zadržava pravo na plaću i druga prava iz postojećeg ugovora o radu, a do rasporeda na radno mjesto utvrđeno općim aktima iz članka 3. ove Uredbe.

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije će u roku od 30 dana od stupanja na snagu općih akata iz članka 3. ove Uredbe, službenike i namještenike zatečene na preuzetim poslovima Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske rasporediti na nova radna mjesta za koja ispunjavaju uvjete propisane relevantnim općim aktima Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Na službenike i namještenike Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske koji ne pristanu na raspored na nova radna mjesta za koja ispunjavaju stručne i druge uvjete, primjenjuju se opći propisi o radu.

Plaće i druga materijalna prava preuzetim službenicima i namještenicima isplaćuju se na teret sredstava Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske do prestanka njezina rada.

Članak 7.

Danom upisa pripajanja u sudski registar prestaje mandat ravnateljice, predsjednika i članova Upravnog vijeća, te drugih tijela Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske.

Od dana stupanja na snagu ove Uredbe do dana upisa pripajanja u sudski registar, ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske nastavlja obnašati svoje dužnosti.

Ravnateljica i zamjenik ravnateljice Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije zatečeni na dužnosti na dan stupanja na snagu ove Uredbe obnašat će svoje dužnosti do isteka mandata.

Članak 8.

Ova Uredba stupa na snagu osmoga dana od dana objave u »Narodnim novinama«.

Klasa: 022-03/15-03/76

Urbroj: 50301-05/05-15-2

Zagreb, 10. rujna 2015.

Predsjednik

Zoran Milanović, v. r.

97 11.09.2015 Uredba o pripajanju Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije